RAPP

Wet Kwaliteitsborging

Op 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw gefaseerd in werking getreden. Deze wet zorgt ervoor dat de bouwkwaliteit en de positie van de consument wordt verbeterd. Dit heeft grote effecten voor alle bedrijven binnen de bouwsector.

Het doel van de Wet Kwaliteitsborging is de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht verbeteren door inschakeling van private kwaliteitsborgers. Daarnaast wordt de aansprakelijkheid van aannemers ten opzichte van particuliere en professionele opdrachtgevers uitgebreid. Voor de bouw heeft de invoering van deze wet grote consequenties voor de bedrijfsvoering en het aantonen van de kwaliteit van het bouwwerk. RAPP helpt ondernemers bij het voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging.

Wet Kwaliteitsborging met RAPP

In de dynamische wereld van bouw en renovatie worden aanpassingsvermogen en efficiëntie hoog gewaardeerd. Misschien heb je al gehoord over de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) en vraag je jezelf af: “Hoe navigeer ik door deze nieuwe wetgeving en houd ik mijn processen gestroomlijnd?” Jouw antwoord ligt binnen handbereik: RAPP helpt hierbij.

Waarom de Wet Kwaliteitsborging relevant is voor jou

De WKB is erop gericht om de kwaliteit in bouwprojecten te waarborgen en om jouw opdrachtgevers meer zekerheid te bieden. Dit betekent dat in plaats van een voorafgaande toetsing door de gemeente, je nu een onafhankelijke kwaliteitsborger nodig hebt. Maar hoe houd je het overzicht en waarborg je kwaliteit zonder extra hoofdpijn?

Hier komt RAPP om de hoek kijken

  1. Documentatie: Leg alle stappen van je project vast en toon eenvoudig aan dat je aan de WKB voldoet.
  2. Samenwerking: Verbind jezelf met kwaliteitsborgers voor soepele communicatie en goedkeuring.
  3. Alerts: Blijf altijd geïnformeerd en voorbereid met real-time meldingen.
  4. Training: Houd je kennis actueel met updates over de WKB.
  5. Archivering: Organiseer en bewaar al je cruciale documenten op één plek.
  6. Feedback: Optimaliseer je processen met directe feedbackmogelijkheden.

Wat verandert er?

Probeer het zelf met de RAPP Demo!

Wij kunnen het wel vertellen, maar het zelf ervaren is natuurlijk nog fijner. Wil je echt weten hoe RAPP jou helpt bij het navigeren door de Wet Kwaliteitsborging? Probeer dan nu de gratis demo!

De bouwsector veranderd continu en met de WKB zijn er nieuwe uitdagingen én kansen. Met de juiste tools, zoals RAPP, ben je niet alleen voorbereid maar loop je ook voorop.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag direct een gratis demo aan!

Wat kan RAPP voor jou doen?

RAPP is een handige applicatie voor kleine en grote organisaties in de bouwsector. De app helpt jou om eenvoudig en efficiënt je projecten uit te voeren. Door de automatisering van processen kun jij veel tijd besparen en zijn je projecten overzichtelijk.

RAPP helpt jou met:

Het grootste voordeel van RAPP is dat het proces van het inventariseren, voorbereiden van het werk en calculeren aan elkaar gekoppeld is. De app maakt het mogelijk om een rapport te maken met het oog op de werkzaamheden van een nieuwe klus en het kostenplaatje dat hierbij van toepassing is.

Voldoe aan de WKB met RAPP

Door gebruik te maken van RAPP voldoe je snel én op de juiste manier aan de nieuwe wetgeving. Met de app kun je eenvoudig de voortgang van je project laten zien, inclusief de gebruikte materialen en de geschatte duur. Bovendien biedt de app dagelijkse updates over de voortgang waardoor je aan de vereisten voor informatieplicht kunt voldoen. Door continu op de hoogte te zijn van de projectontwikkelingen, ben je in staat tijdig te reageren op mogelijke problemen. Zo verminder je de kans om aansprakelijk gesteld te worden. Door middel van een vast proces voor het inventariseren tot het opleveren van een project, waarbij foto’s een centrale rol spelen in de vastlegging, wordt de kwaliteit geborgd en is alles rondom het project inzichtelijk.

RAPP zorgt ervoor dat jij helemaal voldoet aan de nieuwe Wet Kwaliteitsborging. Benieuwd wat RAPP jouw onderneming kan bieden? Wacht niet langer en vraag een gratis demo aan! Wil je meer informatie over de app? Neem dan contact met ons op, we informeren je graag!

Dit zeggen anderen:

Liane Ploeg
Lees verder
“Onlangs zijn we gestart met RAPP. Wij zijn erg tevreden over het traject van aanschaf tot implementatie. Nu gaan we kijken of we over het gebruik net zo enthousiast zijn.”
André Boekel
Lees verder
“Dankzij RAPP hebben we nu een offerte, een fotorapportage en werkvoorbereiding in handen. Enkel door te inventariseren! Dit scheelt ontzettend veel onduidelijkheid en tijd.”
Gebr van der Geest
Lees verder
“RAPP is een gebruiksvriendelijke tool met een goede inhoud. Ook met de communicatie en service vanuit RAPP ben ik zeer tevreden. Ik raad RAPP zeker aan aan andere bedrijven.”
FREEK DE FREL
Lees verder
“Wij zijn zeer tevreden over RAPP. Het is een zeer handige tool om de houtrot te registreren. Mijn opdrachtgevers zijn er altijd erg blij mee. Die vinden het PDF bestand altijd heel overzichtelijk.”

Eenvoudig en snel inventariseren, registreren en rapporteren.

Al klaar voor de WKB? Het kan met RAPP.

Ben jij al WKB proof?